Stad Tielt tegen nieuw bouwproject in de Patersdreef

Het stadsbestuur start bij de raad voor vergunningsbetwistingen een nieuwe procedure op. Het wil de bouw van 6 appartementen en 11 garages in de Patersdreef tegenhouden.

Aanleiding is een omstreden bouwproject in de Patersdreef. Voor wie vanuit de Kortrijkstraat de mooie dreef inrijdt, aan de rechterkant ter hoogte van de bocht. Met op vandaag enkele garageboxen en een blinde muur. Daar wil Impact Real Estate 6 appartementen en 11 garages optrekken, na het bouwrijp maken van het terrein. Eind februari weigerde het college van burgemeester en schepenen de bouwvergunning.

Tegen die beslissing ging de bouwpromotor in beroep bij de deputatie van de provincie. Die besliste dat de bouwpromotor gelijk heeft, maar legde ook een aantal extra voorwaarden op (onder meer met betrekking tot archeologie en opmerkingen van de brandweer Tielt). Het stadsbestuur blijft het niet eens met deze visie en besliste om een procedure bij de raad voor vergunningsbetwistingen in te stellen. Bedoeling is om de raad te overtuigen de beslissing van de deputatie te ‘overrulen’. (Lieven VC-FF)

De Raad voor Vergunningsbetwistingen is een onafhankelijk Vlaams bestuursrechtscollege. De Raad doet niet alleen uitspraak over beroepen tegen registratiebeslissingen en vergunningsbeslissingen betreffende het afleveren of weigeren van een stedenbouwkundige vergunning of verkavelingsvergunning, maar voortaan (ook) over geschillen met betrekking tot de omgevingsvergunning en onteigeningen.

(Bij overname bronvermelding: elmedia.be)

2 antwoorden
  1. linda vermeersch
    linda vermeersch zegt:

    Dat zal wel dat het niet kan doorgaan .We hebben zo een mooi park !Weer al die appartementen ,Tielt heeft veel leegstand kijk daar eerst naar in plaats van ons Tieltse park te gebruiken. Een grote schande als dat door gaat!! Die bouwstop bad er al lang moeten zijn ,we hebben het groen nodig en geen afval berg!!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *