Zaterdag 14 september herdenkt Tielt de Poolse bevrijders – een dag vol activiteiten

Op zaterdag 14 september is er een grote herdenkingsdag voor de Poolse bevrijding, toegankelijk voor het ruime publiek. De Poolse Ambassade van België in Brussel, het Pools Informatiebureau voor Toerisme, de Vereniging Eerste Poolse Pantserdivisie België en Stad Tielt slaan de handen in elkaar om je een onvergetelijke dag te laten beleven in het teken van 75 jaar Poolse bevrijding.

Een ganse dag zijn er in en rond de Europahal toffe, lekkere en kindvriendelijke activiteiten die je laten kennismaken met de Poolse gastvrijheid. Je kan ook letterlijk meefietsen in het spoor van de bevrijding én je maakt kans om leuke Poolse prijzen te winnen. Een uniek, eenmalig en groots evenement!

WIELERTOERISTENTOCHTEN 80 KM & 120 KM 

Om 9u00 en 10u00 vertrekken er twee begeleide groepsritten (80 km – richting Adegem / 120 km – richting Poperinge). Registreren kan vanaf 7u00. Deelnemen kost 30 euro en inschrijven kan nog altijd via www.grinta.be/liberationride. Je ontvangt een goodiebag met leuke gadgets, bij aankomst geniet je van een Poolse maaltijd én je maakt kans om één van de vier Poolse reizen te winnen: een vierdaagse vliegtrip naar Darlowo in de regio Zachodniopomorskie, een tweedaagse vliegtrip in de regio Kujawsko-Pomorskie, een tweedaagse vliegtrip naar het Moszna kasteel in de regio Oposlkie of een tweedaagse vliegtrip naar de regio Lódzkie. Eens geregistreerd, kan je deelnemen. De prijzen worden uitgereikt om 14u30.

TIJDSTIP

Registreren vanaf 7u00 – Vertrek om 9u00 en 10u00

PRIJS

30,00 euro – inschrijven via www.grinta.be/liberationride

LOCATIE

Vertrek aan Europahal, Gen. Maczekplein 5, Tielt

GEZINSFIETSTOCHTEN 20 KM & 40 KM

Tussen 10u00 en 13u00 kan je vertrekken voor twee gezinsvriendelijke fietstochten van ofwel 20 ofwel 40 km (richting Aalter en Ruiselede). Deelnemen is gratis. Hiervoor hoef je niet op voorhand in te schrijven. Ook hier zijn leuke prijzen te winnen indien je je voor vertrek registreert. Op de twee (20 km) of vier stopplaatsen (40 km) kan je meedingen naar de hoofdprijs zijnde een fiets, of naar de andere prijzen: een tweedaagse trip voor twee personen naar de Lower Silesia Region, een tweedaagse trip naar een spa-oord in Busko Zdrój, een fietskar of puzzels. De prijzen worden uitgereikt om 16u30.

TIJDSTIP

Vertrek om 10u00 en 13u00

PRIJS

Gratis – inschrijven niet noodzakelijk 

LOCATIE

Vertrek aan Europahal, Gen. Maczekplein 5, Tielt

POOLS DORP

Tussen 12u00 en 17u00 geniet je samen met de teruggekeerde fietsers van de sfeer in een heus Pools dorp. Met kinderanimatie, optredens van Poolse muziekgroepen, een demonstratie fietsacrobatie van Krzysztof Herba en een vliegtuigshow! Tussendoor kan je proeven van heel wat Poolse lekkernijen!

TIJDSTIP

12u00 – 17u00  | Poolse promo-standen, kinderanimatie, muziek, Pools eten en drinken

12u00 & 13u00  | optreden Poolse kinderfolk- en dansgroep uit Antwerpen ‘Let’s Dance’

12u30 & 14u30  | show fietsacrobaat Krystian Herba, wereldrecordhouder

13u00 | herdenkingsceremonie ’75 jaar Poolse bevrijding’ aan Shermantank, Stanislaspoort en militair ereperk; Koninklijke Harmonie Vermaak Na Arbeid speelt de hymnes

14u00 | officiële opening Pools dorp

14u20 | vliegtuigshow

15u00 & 16u00 | optreden DecoEnsemble

15u30 | fietsworkshop

LOCATIE

Europahal (Grote Zaal), Gen. Maczekplein 5, Tielt

ORGANISATIE

Poolse Ambassade van België in Brussel, de Vlaamse Gemeenschap, het Pools Informatiebureau voor Toerisme, de Vereniging Eerste Poolse Pantserdivisie België en Stad Tielt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *