Zanglust brengt nieuwjaarsconcert op zaterdag 4 en zondag 5 januari

Op zaterdag 4 januari om 20u en zondag 5 januari om 16u brengt Zanglust in CC Gildhof Tielt hun tweejaarlijks Nieuwjaarsconcert. Enkele solisten uit eigen rangen treden voor het voetlicht: fagottist Milan Lefranc en een “special guest duo”.  Milan is laatstejaars leerling van de Tieltse academie. Ook Lotte Byttebier, Friedel Declercq en Stephen Debrabandere verzorgen een gastoptreden.

De presentatie is in handen van Sigrid Balduck en Geert Vermeersch, die beiden ook hun zangtalent laten bewonderen. Koor en orkest staan onder leiding van Bart Snauwaert en Leen Van Hee.

Het concert opent met de Egmont Ouverture van Beethoven, wiens 250° geboortejaar in 2020 wordt herdacht. De Spaanse overheersing van onze streken door Hertog Alva staat in dit werk centraal. Spanje vinden we ook terug in enkele uittreksels uit de musical “Naar Compostela!” van Geert Vermeersch, gebracht door 3 gastsolisten. Zanglust geeft hiermee reeds een voorsmaakje van deze musical die ze in september 2020 in een eigen productie integraal zullen uitvoeren als een heuse WERELDCREATIE!

De muzikale reis trekt ook de grote oceaan over tot in de Far West met de Western-muziek “The Magnificent Seven” van Bernstein, en het ontroerende “Farewell” uit de Disney-animatiefilm “Pocahontas”, muziek van Menken.We blijven in het Amerikaanse continent met muziek van de Canadese componist Maxime Goulet: fagottist Milan Lefranc neemt ons mee naar zijn “Fagot Circus”. Milan wordt beurtelings een leeuw, een koorddanser, een clown en een krachtpatser! De clown vinden we ook terug in het wondermooie “Send in the clowns” van Sondheim.

We verblijven ook even in het Midden-Oosten met “De kalief van Bagdad” van Boieldieu, waarmee koor en orkest enkele jubilarissen in de bloemetjes wil zetten.
Zanglust wenst zijn publiek voor 2020 een jaar vol geluk, harmonie en rust, en laat dit muzikaal horen in het overbekende “The Sound of Silence” van Paul Simon, “From Me To You” van de Beatles en “Easy like sunday morning” van Lionel Richie: dit laatste wordt gebracht door een Special Solistenduo!

Het koor neemt afscheid met het innig mooie “The Parting Glass”, de bekende Ierse traditional die uitnodigt om samen een afscheidsglas te drinken als toast op het nieuwe jaar!

Toegangsprijs: VVK 12 Euro – ADD 14 Euro  – minder dan 12 jarigen: 5 Euro

Kaarten bij alle leden, ook op nr. 051/402659 of mail naar kaarten@zanglust.be

Voor meer informatie zie www.zanglust.be

Zanglust vzw heeft ook plannen voor 2020, en bereidt nu reeds een muzikale tocht voor naar Compostela!

We nodigen u uit in CC Gildhof Tielt in het weekend van 25 tot 27 september 2020 naar de WERELDCREATIE van de musical “Naar Compostela” die we brengen in een eigen productie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *