vzw WOP opent de Bokaal in de Bruggestraat

Vzw WOP!, VOC OPstap en Oxfam Wereldwinkel Tielt vzw slaan de handen in elkaar voor duurzaam en fair winkelplezier tijdens de eindejaarsperiode. Tijdens het weekend van 6-7-8 december organiseert Oxfam Wereldwinkel zijn jaarlijkse geschenkenbeurs in de Paterskerk en het Patersklooster, en opent WOP! voor het eerst de deuren van haar duurzame & verpakkingsarme ontmoetingswinkel “BOKAAL” in de Bruggestraat 19 , waar ook VOC Opstap gevestigd is. Iedereen is van harte welkom!

Oxfam Wereldwinkel Tielt (OWW) is reeds lange tijd een gevestigde waarde, maar blijft steeds inzetten op nieuwe ontwikkelingen in de wereld om ons heen. Jaarlijks organiseren zij heel wat terugkerende events en ook bij de organisatie van de Mondiale Cafés rond actuele uitdagingen zoals klimaat, voedsel en vluchtelingen, speelt OWW een belangrijke rol. Het werkjaar wordt traditioneel afgesloten met de geschenkenbeurs. Dit alles is alleen maar mogelijk dankzij de inzet van een 50 tal vrijwilligers.

Vrijetijdsondersteuningscentrum Opstap is ook al ruim 30 jaar actief in Tielt, en sinds een aantal jaar erg aan het inzetten op verbreding van de werking, en verbinding maken met diverse lokale actoren.

Vzw WOP! is een jonge vzw in Tielt. WOP! staat voor “Wijzer Omgaan met de Planeet” en wil bewustzijn creëren rond een duurzamere levensstijl, met aandacht voor het globale plaatje maar via inzet op lokale acties. WOP! wil positief inspireren, acties ondernemen, advies verlenen en duurzaam winkelen mogelijk maken in Tielt. Daartoe starten ze ook een duurzame en verpakkingsarme ontmoetingswinkel genaamd “Bokaal”. De kernleden van het vrijwilligersteam zijn Lies Huys, Marijn Alliet, Suzanne Bosmans, Lien Vansteenbrugge, Karen Ver Eecke, Thari Verloove, Wim Moyaert, Stijn Cottenier en Bert Reubens. Maar ook buiten dit kernteam kunnen we rekenen op heel wat andere enthousiastelingen in Tielt en daar zijn we heel dankbaar voor. Sommigen hebben ons wellicht al ontmoet in de loop van dit jaar, tijdens onze acties voor Mei Plasticvrij of World Cleanup Day, of aan onze pop-up winkel en bar op de Tieltse feesten, melkrock of Markt met LEF. Maar ook buiten het straatbeeld is WOP! actief, onder meer via de Mondiale Raad en via samenwerking met Tieltse scholen en jeugdverenigingen.

OWW, VOC OPstap & Bokaal worden letterlijk buren in de Bruggestraat. Dit winterweekend vormt het startmoment van een lange termijn samenwerking, in de toekomst ook met andere gelijkgezinde partners. Samen beogen we een nieuwe dynamiek in het Tieltse kernwinkelgebied en een win-win op vlak van duurzaamheid, ecologie, inclusie en fair trade. 

Wie vorige jaren een bezoek bracht aan de geschenkenbeurs van OWW zal het wellicht eens zijn als we zeggen dat het er heel gezellig was. In het weekend van 6, 7 en 8 december doen ze dat dus nog eens over. De deuren in de Paterskerk gaan open op vrijdag van 16u tot 20u, op zaterdag en zondag van 11u tot 18u. Op de geschenkenbeurs kan je ook met familie en vrienden rustig nagenieten in de gezellige fairtradebar in de refter van het Patersklooster. De  wijnliefhebbers kunnen tijdens het weekend langsgaan op de wijnproefstand. Elk cadeau uit de wereldwinkel vertelt een eigen verhaal. Het komt van een producent die gespecialiseerd is in zijn of haar vak. Een kleinschalige speler die van Oxfam Wereldwinkel kansen krijgt, omdat eerlijke handel zorgt voor duurzame ontwikkeling.

Tezelfdertijd openen WOP! en VOC OPstap een eerste keer de deuren van hun  ontmoetingswinkel “Bokaal”!Nodige aanpassingswerken in het gebouw zullen pas vanaf 2020 plaatsvinden, maar zeer binnenkort zitten we dus wel samen op onze vaste stek en zijn we vertrokken! Kom gerust langs en ontdek welke plannen er zijn met de verpakkingsvrije winkel. Tijdens dit kennismakingsweekend kan je in de pop-up ontmoetingswinkel terecht voor duurzaam winkelplezier, duiding, een leuke babbel en een hapje & drankje. Inkom is gratis, iedereen is van harte welkom. Er is ook een speelhoekje voor de jongsten en een geefhoekje waar je zelf spullen kan schenken of gratis meenemen. Vergeet jullie potjes niet mee te brengen als je wil “tappen” van de bulkproducten (noten, zaden, pasta, rijst, granola, …). Praktisch: Zaterdag 7 december 14u-19u & Zondag 8 december 10u-17u in De Kloef (Bruggestraat 19 Tielt)

Vanaf heden kunnen ook al producten online besteld worden via de webshop van Bokaal: http://wopplanet.com/bokaal.

Meer informatie:

Zie ook de flyer in bijlage en de FB pagina https://www.facebook.com/events/431616024216306/

·٠• Cool Symbols•٠·˙: All text symbols for Facebook ϡ
Website Icon ~ Icons ~ Creative Market
·٠• Cool Symbols•٠·˙: All text symbols for Facebook ϡ
Website Icon ~ Icons ~ Creative Market
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *