Topgezelschap Mathea zoekt muzikale kandidaten voor nieuwe musical Doornroosje

Wij zijn blij te mogen aankondigen dat onze volgende musical ‘Doornroosje’ wordt! We zijn met volle goesting begonnen aan dit nieuwe avontuur. Daarvoor zijn we op zoek naar gemotiveerde, muzikale kandidaten met een hart voor musical.

Iedereen die wenst zijn of haar kans te wagen kan zijn kandidatuur via mailadres auditie@mathea.be doorsturen, uiterlijk tegen 7 februari 2020.

De audities gaan door op zaterdag 7 maart in het cultureel centrum van Tielt (Sint-Michielstraat 9) tussen 9u en 16u. Meer info kan je terugvinden op onze website www.mathea.be . De voorziene repetities zijn op dinsdagavond en zaterdagmorgen, vanaf september zaterdagnamiddag.

Voorstelling van de vereniging Mathea

In het voorjaar 2009 kwam onder impuls van Tom Hoornaert het voorstel om een nieuwe muziekvereniging op het getouw te zetten. Het verenigingsleven in Tielt, dat reeds een 200-tal verenigingen telt, kende echter nog geen specifieke musicalvereniging. Vandaar het idee om samen met een aantal muziekgezinde mensen die op cultuurgebied actief zijn, hieromtrent even te brainstormen.

De huidige bestuursploeg bestaat uit 7 gemotiveerde mensen:

  • dirigent-oprichter: Tom Hoornaert
  • bestuursleden: Geert Spriet, Mieke De Weweire, Anne Lannoo, Gill Gries, Jozefien Rijckaert, Barbara Mattelin

Voor de uitvoering van Doornroosje wordt beroep gedaan op:  

regisseur: Michel Rogissart

Voor de choreografie doen we beroep op professionele begeleiding.

De naam Mathea is een samentrekking van “musical and theater”.

In september 2009 werd gekozen voor de Nederlandstalige musical “Veel geluk, Professor”, naar het gelijknamig boek van Aster Berkhof. In januari 2011 werd deze musical drie maal opgevoerd voor een uitverkochte zaal. In januari 2013 bracht Mathea de musical “Nonsens” van Dan Goggin. Beide musicals werden geregisseerd door Hein Cannie. In  januari 2015 speelden we 4 keer “The Sound of Music” in een regie van Michel Rogissart. In 2019 was er de musical “Annie” en in 2021 brengen we “Doornroosje”.

Mathea is lid van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid. Deze vereniging geeft de kans aan jonge mensen uit Tielt en omstreken om podiumervaring op te doen, te acteren, te dansen en te musiceren.

Een vereniging runnen brengt kosten met zich mee. Vandaar dat we op zoek gaan naar verschillende bedrijven, instanties, organisaties die Mathea financieel willen ondersteunen.

Wanneer en waar?

Doornroosje gaat door in de Europahal, Generaal Maczekplein 5, 8700 Tielt op:

  • vrijdag 15 januari 2021, 19u30u
  • zaterdag 16 januari 2021, 14u30 en 20u
  • zondag 17 januari 2021, 15u

Het verhaal

Het gehele koninkrijk van koning Lodewijk en zijn koningin Isabel viert feest, want… er is eindelijk een prinsesje geboren!

Het geluk lacht het lieve meisje, genaamd Doornroosje, toe. Ze is de oogappel van het liefdevolle koningspaar en de schat van het volk.

Tijdens het grote geboortefeest spreken de drie goede feeën elk hun hartenwens uit voor het pasgeboren prinsesje.  Maar het feest wordt ruw verstoord door de komst van de slechte fee… Diadora. Die is woedend omdat ze niet werd uitgenodigd op het geboortefeest.  Zij doet een heel akelige wens …

De jaren gaan echter voorbij en schijnbaar is de enge wens vergeten… maar op de vooravond van Doornroosjes georkestreerd huwelijk met prins Maurice slaat het noodlot toe… dat ons 100 jaar later in de tijd zal voeren…

Zal het ooit goed komen met de prinses? 

Jonathan, de zoon van de Koninklijke tuinman, speelt hier een belangrijke rol in!

Hoe het verhaal afloopt is nog een geheim…

Een musical  vol fantasie… romantiek… spanning… maar vooral vol toverkracht!

Dirigent

Tom Hoornaert (13 november 1972) zette zijn eerste stappen in de orgelwereld bij Dhr. Joost D’Hont.

Daarna studeerde hij verder aan zowel het Lemmensinstituut te Leuven bij Prof. Luc Ponet, als aan de Muziekhogeschool te Maastricht bij wijlen Prof. Dorthy De Rooij.

Hij behaalde in Maastricht eveneens het diploma koordirectie bij Prof. Ludo Claesen.

In 1991 werd Tom ‘Eerste Laureaat’ van de Nationale Muziekwedstrijd ‘Pro Civitate’ (nu Belfius Classics) met grootste onderscheiding, 95 %.

In Tielt is Tom werkzaam als organist aan de hoofdkerk St.-Pieter, docent orgel-piano-beiaard-begeleidingspraktijk en begeleider aan de ‘Stedelijke Academie voor Muziek en Woord’.

Het koor ‘Cantiga’ en het kamerkoor ‘Ultreya’ uit Tielt en het koor ‘Cantando’ uit Oedelem staan onder zijn leiding.

Om het orgel te promoten, niet alleen als liturgisch, maar ook als concertinstrument, werd onder zijn impuls de orgelkring ‘Chamade’ (www.orgelkringchamade.be) opgericht. Daarmee brengt hij nog steeds op alle zaterdagen tijdens de maand september concerten in samenwerking met andere instrumentisten en vocalisten.

Als organist/begeleider/dirigent concerteerde Tom reeds verschillende malen in o.a. Nederland, Hongarije, Portugal, Polen, Italië, Engeland (o.a. de prestigieuze Town Hall, Oxford) & Zweden.

Regisseur

Michel Rogissart startte begin jaren ’90 zijn toneelengagement in het Tieltse. 

Hij is als acteur bij de Pittemse toneelvereninging ‘De Loridans’ begonnen, met onder andere een hoofdrol in het drama ‘Appartement te huur’. Via verschillende deelnames aan het Pittemse straattoneel is hij bij theater Dakwerken beland waar hij als speler in de producties ‘Festen’ en ‘Awakenings’ optrad. 

Al meer dan 20 jaar speelt hij eveneens de rol van Pietje Vogel in een gelegenheidsgezelschap die een stuk van het klassieke werk ‘En waar de sterre bleef stille staan’ (Felix Timmermans) rond de kersttijd ten tonele brengt.

Als regisseur heeft hij zijn eerste stappen gezet bij de KLJ.  Eerst te Pittem (5 jaar) en momenteel in Meulebeke (10de jaargang).  Enkele toneelgezelschappen volgden dan ook zoals ‘Het Tielts Volkstoneel’, ‘De Loridanskring’ van Pittem, gezelschap ‘podium Ooigem’, ‘de Totentrekkers van Wingene’  … 

Bij het Tieltse operettegezelschap ‘A Tempo’ regisseerde hij ‘Gravin Maritza’ en bij het musicalgezelschap ‘Mathea’ de klassiekers ‘The sound of music’ en ‘Annie’.

Orkest

Zoals bij al onze musicals in het verleden wordt ook deze voorstelling gebracht met een live orkest. Tom Hoornaert staat als dirigent in voor het muzikale luik en doet beroep op professionele muzikanten, aangevuld met gevorderde amateurs. 

Praktisch

Voor meer inlichtingen en kandidatuur kan je ons steeds contacteren via volgend mailadres:

E-mail:         info@mathea.be

Kandidatuur: auditie@mathea.be

Website:      www.mathea.beFacebook:Mathea Musicalgezelschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *