Tielt herdenkt pater Damiaan

Naar aanleiding van de 10de verjaardag van de grootste Belg, nl. Pater Damiaan, wordt op zondag 13 oktober een misviering in de Sint-Pieterskerk opgedragen ter nagedachtenis van het mooie werk die Pater Damiaan deed en wat dit nog betekend in de huidig maatschappij. 

De waarden van toen zijn nog altijd van toepassing en actueel: verbondenheid, respect, solidariteit, inspiratie. Wij hebben ondertussen al een tentoonstelling geopend op 20,09,2019 die door vele mensen bezocht werd, zowel jong als oud. We zijn heel tevreden van de opkomst. Het hoogte punt van deze Vlaamse campagne is op zondag 13 oktober 2019, waar wij Pater Damiaan gaan vieren samen met een 400 tal mensen zoals hij het zelf zou gewild hebben.

Het is tevens het officiële  startschot van wat een ronde van Vlaanderen moet worden van deze tentoonstelling. “Als plaatselijk Damiaanactie-comité waren we fier om als stad en decanaat de primeur te leveren van dit prachtig campagnejaar. Van bij ons verhuist de tentoonstelling naar vele steden en gemeenten over het hele Vlaamse Land. De viering wordt opgedragen door Mgr Lode Aerts, voor zang kunnen we rekenen op een koor van 100 personen, de mensen van Mivalti werken ook mee, de leden van het Damiaancomité Tielt, de jongeren van de Stad…”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *