Sylvia Konior stelt tentoon in cultuurcentrum Gildhof

Op zondag 20 oktober opent in Gildhof Cultuurcentrum Tielt de Intra Muros-tentoonstelling ‘The Queen of Fucking Everything’ van Sylvia Konior. De expo loopt tot en met zondag 17 november en is dagelijks tussen 14u00 en 17u00 gratis te bezoeken. 

Intra Muros 

Onder dit label presenteert het cultuurcentrum solopresentaties of thematische expo’s met actuele beeldende kunst. Aanstormend schilderend, tekenend, fotograferend talent, of multimediaal. Hedendaags beeldend talent drijft boven, Intra Muros vist het op en biedt het een passend platform, met een meeneem-publicatie. Dikwijls zijn deze tentoonstellingen een springplank naar landelijk of internationaal succes. 

Sylvia Konior 

Sylvia Konior woont en werkt in Doomkerke, Ruiselede als zelfstandig fotografe, met werk in opdracht en als eigen artistieke zoektocht. Haar opleiding aan de Tieltse Kunstacademie was een springplank voor verdere exploratie van de fotografie op de Narafi-campus van de Brusselse Luca School of Arts, waar ze dit jaar afstudeerde met een fel gesmaakt eindwerk. Sylvia timmert zelfzeker aan een eigen oeuvre. Deze Intra Muros-solo komt voor deze streekgenote dus op een sleutelmoment. Persnota 25 september 2019 | Gildhof – Intra Muros 

The Queen of Fucking Everything 

‘The Queen of Fucking Everything’, zo staat te lezen op het schouderlint van één van Koniors portretten. In haar eigenzinnige foto’s figureert ze veelal zelf. ‘Zelf’ als exponent van een vrouwbeeld dat ze met veel branie scherp stelt; niet met zwarte, maar felgekleurde humor, soms onbehaaglijk. Als tuinierster die kinderhoofdjes teelt, als werkpaard met boodschappenkar of als een Jeanne d’Arc die worstelt met ideaalbeelden zonder kilo’s. Als er nog glazen plafonds zouden bestaan, dan laat Sylvia zich daar vrolijk confronterend dwars doorheen bekijken. Aangeprate onzekerheden countert ze met een knap geënsceneerde fotografie, die weinig verhult. Met klaterende kleuren en doordachte, sterk vorm gegeven dramatiek werpt ze zichzelf in de strijd. 

Het is werk dat niet enkel om zijn lef, maar ook om zijn bonte en goed gebrachte esthetiek al gesmaakt werd op fotoconcours in binnen- en buitenland. Prijzen en eervolle vermeldingen in o.a. Moskou, Pelt en Bourbon-Lancy deden haar reeds opmerken op een internationale scene.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *