Schuiferskapelle steunt TVDK

TVDK (Tielts Vorming- en Documentatiecentrum tegen Kanker) is een VZW die diverse activiteiten organiseert voor kankerpatiënten en hun familie, en verbonden is met het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis. Tot een van hun belangrijkste opdrachten hoort o.a. het financieel ondersteunen van praktische hulpmiddelen voor patiënten die met kanker krijgen te maken. In 2017 bestond de VZW 25 jaar. Om hun lovenswaardig initiatief te kunnen blijven bewerkstelligen, is elke financiële bijdrage natuurlijk welkom, ook al is die van kleinschalige aard. 

Het is alweer drie jaar geleden dat in het Kapelse dorpscafé/winkel ’t Een en ‘t Ander onder ruime persbelangstelling een reusachtige bokaal met rosse muntjes werd overhandigd aan TVDK. De afgelopen drie jaar deponeerden bezoekers er terug hun muntjes in allerlei recipiënten van diverse maten en vormen. Ettelijke kilo’s staan er intussen te wachten om te worden geschonken. Gezien vanaf 01/12/2019 alle cash bedragen wettelijk verplicht worden afgerond tot op 5 centiem, is dit natuurlijk opnieuw een ideale gelegenheid om die Kapelse rostjes over te maken aan TVDK. 

Op zondagmorgen 01/12 komen enkele vertegenwoordigers van TVDK ontbijten in ’t Een & ’t Ander, waarna ze om 09.30 u. de schenking in ontvangst zullen nemen.

Bijdragen kunnen nog tegen uiterlijk zaterdagavond 30/11 in de bokalen terecht. Intussen wordt de Kapelse bevolking nog gans de maand november aangepord om nog een extra zoektocht in te lassen naar rosse muntjes zodat alle recipiënten op springen staan tegen zondagmorgen, wanneer het totale gewicht zal gekend zijn.

Het bereikte bedrag zal later worden meegedeeld wanneer de muntjes door Crelan zijn geteld. Als er een god is, dan zal die het ons stellig lonen, maar zeker is dat de enthousiaste medewerkers van TVDK alvast van harte de Kapelse gemeenschap bedanken voor hun bijdrage en de persmensen voor hun berichtgeving.

Uiteraard wordt het initiatief na 01/12 verder gezet en misschien laat onze conjunctuur dan wel toe om de 10 eurocentjes aan bod te laten komen ? En terwijl we bezig zijn met lovenswaardige initiatieven: Kapellenaar Dean organiseert tijdens de Warmste Week op 21/12 opnieuw een comedybenefiet, waarvan de opbrengst dit jaar gaat naar de ondersteuning van een jong leukemie-patiëntje.

TVDK: http://www.tvdk.be – ‘t Een & ‘t Ander: http://teenentanderkapelle.be/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *