Mix&Match: zevende jaar haarstilist Sint-Jozefsinstituut runt vanaf 7 november eigen kapsalon

Binnenkort opent de mini-onderneming Mix&Match het preprofessioneel kapsalon in het Sint-Jozefsinstituut.

“Wij zijn leerlingen uit het zevende jaar haarstilist. Dit jaar starten wij een preprofessioneel kapsalon op. Wij zijn heel gemotiveerd om deze opdracht tot een goed einde te brengen.

Al zes jaar lang worden wij voorbereid op de uitdaging van ons laatste schooljaar in het Sint-Jozefsinstituut te Tielt: het runnen van ons eigen salon. We kunnen de opgedane kennis verder optimaliseren en verfijnen. We doen ervaring op zodat we later goed voorbereid in het werkveld kunnen stappen. We doen aan ‘levensecht leren’.”

Wat is een preprofessioneel kapsalon?

Je kunt een preprofessioneel kapsalon het beste vergelijken met het runnen van een eigen bedrijf. We zijn elke dag bezig met onze eigen zaak. Het is een grote verantwoordelijkheid. We werken samen om het salon uit te bouwen tot een goed draaiende en succesvolle minionderneming.

Het opstarten van een salon brengt heel wat verantwoordelijkheden met zich mee. Zes jaar lang vonden wij het evident dat het nodige materiaal aanwezig was, dat de rekeningen betaald werden, en dat er mensen waren die we mochten bedienen. 

Voor dit alles zijn wij nu zelf verantwoordelijk. Onder begeleiding van verschillende leerkrachten hebben wij gezorgd voor uitnodigingen, affiches en flyers. We hebben contacten gelegd met firma’s om hun producten qua prijs/kwaliteit te vergelijken. Op basis daarvan hebben wij het gamma producten gekozen waarmee we zullen werken.

Verder hebben we beslist welke kledij we zullen dragen tijdens het kappen. De inrichting van het kapsalon hebben we ook zelf verzorgd. Dit jaar zorgen we voor een kleurrijke sfeer in ons salon.

Dit alles heeft uiteraard een prijskaartje. Daarom was het noodzakelijk dat we leerden omgaan met een budget. Er werd gewikt en gewogen en zo goed mogelijk onderhandeld met verschillende firma’s. Onze boekhouding doen we ook zelf.

De opbrengsten van ons bedrijf zullen we opnieuw investeren in onszelf: het is namelijk noodzakelijk dat nieuwe trends opgevolgd worden. In dit opzicht is het volgen van dure nascholingen een goede investering!

Maar, vanzelfsprekend staat het knippen nog steeds centraal. We hebben onze technieken nog verfijnd zodat we elke klant optimaal kunnen verwennen.

Mix&Match

We stellen je met plezier de leden van ons team voor: 

Boven van links naar rechts:  Irene Verbeke, Tatjana Christiaens, Shauni Vercruysse, Sarah Merreel, Britt Vercouillie, Céline Dejaegere, Luna Dehaene, Chloé Servaege, Robbe Vermaete, Kjenta Joos, Lisa Goegebeur, Margaux Petitjean, Inès Kesteloot, Fleur Poelvoorde, Alana Coppens, Jitse Allaert en Febe De Backer.

Vanaf 6 november 2019 kunt u in ons salon terecht.
Wij werken op woensdag van 08.30 u. tot 16.30 u. U kunt ons bereiken voor een afspraak op het nummer  0477 31 29 02. Ons salon bevindt zich in de Stationstraat 8, 8700 te Tielt.
Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in ons salon! Volg zeker ook onze acties op onze facebookpagina.

Waarom bent u bij ons aan het juiste adres?

Met onze sfeervolle opening wensen wij meteen de trend te zetten. Wat wij u in de toekomst kunnen garanderen is een stijlvolle, persoonlijke en klantvriendelijke ontvangst.

We werken in een sfeervol ingericht kapsalon waar u zich meteen op uw gemak zult voelen.

De verschillende kapsters zijn uiterst vakbekwaam, flexibel en enorm gedreven. Zij streven voor u steeds naar perfectie.

Er wordt gezorgd voor een fris en gezond kapsel. Daarom wordt er gewerkt met kwaliteitsvolle en gezonde producten.

Wij zoeken voor u de gepaste snit die past bij uw look. Dit kan gaan van klassiek tot extravagant. Verder geven wij steeds persoonlijk advies voor elke klant. Bij speciale gelegenheden hebben wij ook dikwijls wat extra in petto. U wordt daar zeker op tijd van op de hoogte gebracht via onder andere onze facebookpagina.

We hebben ook extra aandacht voor het ecologische. Dit is een belangrijk maatschappelijk thema dat ook voor ons van belang is. We werken met de handdoeken van Scrummi. Deze zijn 100% biologisch afbreekbaar. We kiezen er ook voor om te werken met producten die niet getest zijn op dieren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *