Lions Club Tielt nodigt topmuzikanten uit in Apero con Fuoco: Bram Nolf, Luc Loubry en Hans Ryckelynck

Het volgende concert in de reeks Apero con Fuoco heeft plaats in theater Malpertuis Tielt (Stationstraat 25) op zondag 9 februari 2020 om 11u. Hoboïst en streekgenoot Bram Nolf, fagottist Luc Loubry en pianist Hans Ryckelynck stellen er hun nieuwe CD ‘A Tale of Reeds…’ aan het concertpubliek voor. (Foto Paul De Cloedt)


Luc Loubry was bijna 40 jaar fagotsolo van het Nationaal Orkest van België, waar Bram Nolf de jongste 20 jaar een collega van hem was. Samen met pianist Hans Ryckelynck (laureaat van de befaamde Kapel Koningin Elisabeth) namen ze in 2019 de CD ‘A Tale of Reeds…’ op. Deze CD bevat Franse en Belgische kamermuziek van de 19° en 20° eeuw, waarvan ze de partituren in verschillende bibliotheken terugvinden. Het bleken stuk voor stuk vergeten pareltjes die ze prompt vanonder het stof vandaan haalden en terug op het podium willen brengen. Op het concert in Tielt brengen ze een bloemlezing uit deze CD: u hoort in primeur werk van Grandval, Brod, Poulenc en Françaix. Op de CD is verder ook werk terug te vinden van Van Hoof, Dubois, Absil en Poot.

Wie wil meegenieten van dit internationaal vermaarde keigoede trio kan kaarten reserveren (bij voorkeur vooraf) via 051/428260 of samw@tielt.be

Toegangsprijs : 12 Euro (voor leerliingen academie 5 Euro)
Het Tieltse stadsbestuur, Rotary-Club en Piano’s Maene verlenen hun gewaardeerde steun aan de seizoenswerking.

Wie is wie ?

Fagottist Luc Loubry studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Parijs. Hij is laureaat van de internationale concoursen van Praag, Colmar en Genève. Hij was bijna vier decennia lang de solo-fagottist van het Nationaal Orkest van België. Als  docent fagot was hij verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij ook de kamermuziek-afdeling coördineerde. Luc Loubry maakte meer dan 80 CD-opnames met nagenoeg het volledige fagot-repertoire, en reisde als concert-musicus de hele wereld rond.  

Hoboïst Bram Nolf kreeg zijn opleiding aan de conservatoria van Gent, Rotterdam en Parijs. Hij is al 20 jaar verbonden aan het Nationaal Orkest van België, waar hij steevast 

de althobo-solo’s voor zijn rekening neemt. Bram Nolf is docent aan l’Ecole Supérieure des Arts in Bergen en aan het Lemmens-instituut in Leuven. Hij is betrokken in een aantal cross-overprojecten met onder meer Dirk Draulans, Kristien Hemmerechts, Maaike Cafmeyer en Dirk De Wachter.

Hans Ryckelynck is één van de meest gevierde pianisten van ons land. Hij studeerde summa cum laude af aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth en werd niet veel later docent aan zowel het Koninklijk Conservatorium van Brussel als l’Ecole Supérieure des Arts in Bergen. In zijn discographie focust hij zich vooral op het oeuvre van Belgische componisten en wordt hij erkend als één van dé specialisten terzake.

Later op het seizoen van Apero con Fuoco
 

-zondag 22 maart 2020: Fint is een kwartet bestaande uit Robin Van Heghe (viool), Dennis Allegaert (accordeon), Isabel Geerardyn (gitaar, laureate academie Tielt) en Hannah Kruithof (contrabas). Ze brengen bekende klassieke meesterwerken, vroege ambient music en tango, tot zelfs folk en traditional.

-zondag 26 april 2020: “Quintyn”. Koen Quintyn (toetsen) is leerkracht van de nagelnieuwe klas experimentele muziek. Hij brengt samen met collega’s een mix van elektronische en akoestische muziek. Compositie en improvisatie tasten de grenzen af van klassiek, jazz tot zelfs pop/rock in een techno-jasje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *