Kazze over de kerstmarkt van Tielt

Onze huiscolumnist Kazze – alias Hubert Lanckriet – trok vorig weekend naar de kerstmarkt van Tielt. Hij keek niet alleen naar de nieuwe kerstverlichting. (Foto’s kerstmarkt: Patrick Vermeulen)

Afgelopen weekend is de Kazze eens afgezakt naar de Tieltse Kerstmarkt, en hij zag dat het goed was: zowel het weer, de opkomst als de sfeer.  De nieuwe kerstverlichting in Groot-Tielt mag er trouwens ook zijn; gedaan met dat koude blauwe licht van voorheen. 

Er wordt door sommigen gereclameerd dat er in de standjes geen jenevertjes of bubbels mogen geschonken worden, maar dat heeft de Kazze niet aan zijn hart laten komen… in de centrale tent was het goed toeven (al heb ik daardoor een aantal andere activiteiten en standjes gemist – wel gezien en goed gehoord dat de Aarseelse drumband Firestix er letterlijk en figuurlijk een serieuze lap op gegeven heeft).

Tielt zomert en Tielt wintert … er is het jaar rond echt wel iets te beleven in ons Europastadje… zelfs in de deelgemeenten, want dit weekend is er kerstmarkt in Aarsele en in Kapelle, en in Kanegem is er tijdens het eerste weekend na nieuwjaar weer “winterbar” op het kerkplein.  Er was ook de nieuwe kerstmarkt bij Inofec, in het Reuzenhuis en Nieuwland, …  in onze contreien wordt er dus duchtig tegengas gegeven tegen de verzuring en de verdeeldheid die alomtegenwoordig zijn op de sociale media – lang leve het echte sociale contact!

In de vorige editie van deze column ben ik wel een beetje té kort door de bocht gegaan toen ik schreef dat er tijdens de Aarseelse winterkermis maar één activiteit te noteren viel, namelijk het kermisaperitief van de brandweer.  Daarmee deed ik de KWB volleybal oneer aan, want die jongens hoeven niet eens meer reclame te maken om op kermiszondag nog altijd hun jenevertent vol volk en gezelligheid te krijgen.  Ook de Black Party van ondernemend Aarsele kaderde in het kermisgebeuren. 

Dat neemt echter mijn stelling niet weg dat het kermisgebeuren in Aarsele veel van zijn pluimen verloren heeft.  Dat is het geval in veel gemeenten, maar niet meer in Dentergem bvb.  Daar werd onlangs een comité opgericht,  de Paaldorppekkers genaamd.  Die zorgden er afgelopen zomer voor dat het Dentergemse dorpsplein volliep voor allerhande activiteiten en optredens.  Het zou leuk zijn moest er in Aarsele eindelijk ook eens dorpsraad van de grond komen om activiteiten te organiseren en te coördineren.  Dat is  waar  ook het stadsbestuur op aanstuurde tijdens de jongste overlegvergadering van Aarseelse verenigingen. 

Het verenigingsleven in Groot-Tielt is nog lang niet dood, maar op sommige vlakken is er wèl nog werk aan de winkel… maar daarover schrijf ik nog wel eens in een volgende column.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *