Hans De Vrieze stopt als Open VLD-raadslid

In de gemeenteraad van 9 januari 2020 komt er een wissel binnen de N-VA/Open VLD+ fractie. Hans De Vrieze stopt en wordt vervangen door Ivan Van Cauwenberghe.

Hans De Vrieze beëindigt zijn mandaat als gemeenteraadslid binnen de N-VA/Open VLD+ fractie op het einde van dit jaar.  Ivan Van Cauwenberghe (62) uit Aarsele is de eerste opvolger binnen de lijst en popelt om op de eerstvolgende Gemeenteraad op 9 januari zijn mandaat op te nemen.   Na een jaar, ervaart Hans dat dit toch niet zozeer zijn ding is en geeft daarom zijn zetel door aan Ivan, die momenteel al deel uitmaakt van het Bijzonder Comité voor de  Sociale Dienst in Tielt.  Binnen dit comité zal Ivan Van Cauwenberghe vervangen worden door Johan Rosseel.  

Hans De Vrieze verving zijn zoon Bjorn op het politieke toneel en rijfde met verve zijn zetel binnen tijdens de verkiezingen van 2018.  Na een jaar van ervaring opdoen heeft Hans beslist om de fakkel door te geven: “Politiek is een vak apart dat niet aan iedereen is gegeven, en wat een beetje in de vingers moet zitten. Ik heb het met volle overtuiging geprobeerd, maar zie in dat het niet aan mij gegeven is om me in de politiek te profileren. Ik wil wel iedereen van harte bedanken die achter  mij heeft gestaan, zowel de kiezers die me hebben gesteund als de mensen van Open VLD en de collega’s van de fractie. Ik ben meteen ook zeker dat Ivan het heel goed zal doen in mijn plaats.”

Ivan Van Cauwenberghe uit Aarsele komt binnen de kartellijst als eerstvolgende in aanmerking om de fractie te vervoegen en kijkt ernaar uit.  Na de ervaring binnen het Bijzonder Comité, wil Ivan vanuit de    N-VA/Open VLD+ fractie bijdragen tot een constructief en kritisch project gedurende deze legislatuur.

Johan Rosseel op zijn beurt komt in de plaats van Ivan namens open VLD in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.  Johan zetelde in het verleden al in de toenmalige OCMW-raad en zet zijn ervaring van toen graag verder.

Guido Weustenraed (voorzitter Open VLD Tielt): ‘In naam van onze groep, wil ik Hans bijzonder danken voor zijn steun en inzet. We hebben begrip voor zijn beslissing en hij zal altijd op ons kunnen rekenen!’ Met het doorschuiven van Ivan naar de Gemeenteraad en het zetelen van Johan in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, zijn we ervan overtuigd opnieuw capabele mensen op deze plaatsen te hebben: met inzet en inzage, correct en gedreven, liberaal en sociaal EN met een groot hart voor TIELT. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *