‘Bokaal’ krijgt wellicht voor einde van het jaar onderdak in De Kloef

Bokaal, de ontmoetingswinkel van WOP Tielt, neemt wellicht voor het einde van het jaar intrek in De Kloef in de Bruggestraat. De vereniging ‘Wijzer Omgaan met de Planeet doet verder een oproep om via de crowfunding hun acties en plannen te ondersteunen. Andere campagnes komen er onder andere op de Tieltse Europafeesten en op Melkrock.

De vrijwilligers van Wijzer Omgaan met de Planeet. (Foto LVC)

De vzw WOP creëert bewustzijn rond het belang van een duurzame levensstijl: wijzer omgaan met de planeet is iets voor iedereen, je moet het alleen kunnen zien, geïnspireerd raken, weten hoe je aan de slag kan. Bert Reubens: “We hebben de ambitie om burgers, lokale handelszaken, grootwarenhuizen, scholen, jeugdbewegingen, verenigingen, sportclubs, lokale politici… op een positieve manier aan te zetten tot acties en veranderingen die een verschil kunnen maken.” Er worden voor scholen ook educatieve pakketten ontwikkeld.

Vrij van verpakking, ecologisch, duurzame herkomst, minimum aan verlies en eerlijke handel

Dat alles wenst WOP te koppelen aan een fysieke plek: ‘Bokaal’ wordt de ontmoetingswinkel van WOP in Tielt. “Het wordt niet zomaar een winkel maar een open ontmoetingsplaats waar iedereen zichzelf kan zijn en welkom is.” De voornaamste principes zijn: vrij van verpakking, ecologisch, duurzame herkomst, minimum aan verlies, eerlijke handel.” Er zijn vergevorderde gesprekken met VOC Opstap om eventueel nog voor het einde van het jaar de ontmoetingswinkel in De Kloef in de Bruggestraat onderdak te geven.

Wellicht krijgt de WOP-ontmoetingswinkel Bokaal onderdak bij VOC Opstap in de Kloef in de Bruggestraat. (Foto LVC)

Daarnaast komt nog sensibiliseringsacties tijdens de Tieltse Europafeesten en op Melkrock. Last but not least is er de crowdfunding. “We zijn vrijwilligers, maar we hebben uiteraard een startbudget nodig.” Surf naar https://www.ulule.com/wopplaneet of contacteer de vzw WOP rechtstreeks via vzwwop@gmail.com. De planeet dankt u!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *