Wie is Lieven Vancoillie?

Geboren en getogen Tieltenaar. Lieven Vancoillie (49) ademt, voelt, proeft en geniet van alles wat met Tielt te maken heeft. Hij volgde economie aan het teloorgegane Sint-Jozefscollege en spoorde daarna naar Brussel om een licentie Bestuurswetenschappen te behalen.

Gepassioneerd door voetbal en verslaggeving zette hij zijn eerste stappen in de lokale journalistiek. Meer dan twintig jaar was hij vast verbonden aan Krant van West-Vlaanderen van Roularta Media Group. Hij was reporter, editieredacteur, verslaggever, nieuwsmanager… De Weekbode Tielt was vele jaren zijn biotoop, hoewel hij ook in andere regio’s actief was.

In oktober 2017 besliste hij om zelfstandig te worden en met een eigen communicatie- en mediabureau te beginnen. Hij werkte nog even voor Krant van West-Vlaanderen en stapte toen over naar PlattelandsTV, waar hij ruim een jaar hoofdredacteur was. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de roep van Tielt bracht hem terug naar de Europastad.

Op vandaag werkt hij onder meer voor Focus-WTV, Professional Media Group, Radio2, Ondernemers Voka en is hij de bezieler van tielt!mohow. Dat is het lokaal nieuwsinitiatief dat de maïzena tussen de Tieltenaren vormt. Meer en meer zet hij ook in op videojournalistiek. Kortom, Lieven Vancoillie is een man met een hart voor Tielt. Zijn inwoners. Zijn stad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *