Verkiezingen : nog 2,5 maanden, of 11 weken of 77 dagen…

Spannend, niet ? Nog 2,5 maanden, of 11 weken, of 77 dagen… en dan mogen we weer naar de stembus. We kiezen in Tielt niet 25 maar 27 vertegenwoordigers voor onze gemeenteraad. De komende weken gaan we hier op deze onafhankelijke nieuwssite #8700Nieuws graag dieper op in. Faites vos yeux !

(Bij overname bronvermelding : elmedia.be)

 

’t Is sierk in Tielt : Gildhof pakt uit met een gezinsdag

Elke Tieltenaar die zijn stad kent en lief heeft, weet dat het Hulstplein veel te weinig wordt gebruikt. Cultuurcentrum Gildhof brengt daar op zondag 23 september weer verandering in.

Op de gezinsdag staat het ‘circus’ centraal, met onder meer een behendigheidsparcours van De Sierk en (circus)voorstellingen van Charel en Co. Er staat ook randanimatie gepland en er komt een foodtruck langs. (Lieven VC-FF)

(Bij overname bronvermelding : elmedia.be)

Stad Tielt tegen nieuw bouwproject in de Patersdreef

Het stadsbestuur start bij de raad voor vergunningsbetwistingen een nieuwe procedure op. Het wil de bouw van 6 appartementen en 11 garages in de Patersdreef tegenhouden.

Aanleiding is een omstreden bouwproject in de Patersdreef. Voor wie vanuit de Kortrijkstraat de mooie dreef inrijdt, aan de rechterkant ter hoogte van de bocht. Met op vandaag enkele garageboxen en een blinde muur. Daar wil Impact Real Estate 6 appartementen en 11 garages optrekken, na het bouwrijp maken van het terrein. Eind februari weigerde het college van burgemeester en schepenen de bouwvergunning.

Tegen die beslissing ging de bouwpromotor in beroep bij de deputatie van de provincie. Die besliste dat de bouwpromotor gelijk heeft, maar legde ook een aantal extra voorwaarden op (onder meer met betrekking tot archeologie en opmerkingen van de brandweer Tielt). Het stadsbestuur blijft het niet eens met deze visie en besliste om een procedure bij de raad voor vergunningsbetwistingen in te stellen. Bedoeling is om de raad te overtuigen de beslissing van de deputatie te ‘overrulen’. (Lieven VC-FF)

De Raad voor Vergunningsbetwistingen is een onafhankelijk Vlaams bestuursrechtscollege. De Raad doet niet alleen uitspraak over beroepen tegen registratiebeslissingen en vergunningsbeslissingen betreffende het afleveren of weigeren van een stedenbouwkundige vergunning of verkavelingsvergunning, maar voortaan (ook) over geschillen met betrekking tot de omgevingsvergunning en onteigeningen.

(Bij overname bronvermelding: elmedia.be)

Word commerciële partner van 8700Nieuws !

Beste bezoeker

 

Het is bijna zover ! Heel binnenkort gaat hier een nieuw lokaal nieuwsproject van start.

Geen steekvlamjournalistiek. Geen opgeklopte actua.

Maar van diepgaande dossiers, over sterke opiniestukken tot onderzoeksjournalistiek.

Koken kost echter geld, veel geld. Want alleen de zon komt gratis op.

We hebben verschillende advertentieformules.

Neem vrijblijvend contact op met lieven@elmedia.be.

Voor wie van kwaliteit in de nieuwsgaring in Tielt houdt.

 

groeten

de redactie